언젠가 아이스크림을 만들어 볼 그 날을 위해...
(my favorite flavor)



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Need:
3 cups half and half
1/2 cup Thai tea
6 egg yolks
3/4 cup sugar
1 teaspoon kosher salt
Sweetened condensed milk, for serving

1. In a large saucepan, bring half and half to a simmer. Stir in Thai tea, turn off heat, and steep for five minutes.
냄비에 Half and Half 를 은근히 끓인 후, Thai tea 를 저어 넣고, 불을 끈 후 5분간 둠.

2. In a bowl, whisk egg yolks and sugar together until yolks pale in color and thicken. Slowly ladle about one cup dairy mixture into yolks, whisking constantly, then transfer yolks to saucepan, whisking well to combine.
다른 용기에 계란 노른자와 설탕을 섞어 노른자 색이 옅어지고 끈적끈적해질 때까지 젓는다. 위의 믹스쳐 1컵 정도를 노른자 용기에 천천히 부으면서 잘 저어 섞은 후, 그 노른자 믹스쳐를 위 냄비에 부어 잘 섞일 때까지 젓는다.

3. Turn heat on medium low and whisk frequently until a thin, syrupy custard forms. Add salt to taste. Custard should lightly coat back of a spoon and a swiped finger should leave a clean line. Do not cook custard until thick.
중불 위에서 자주 저어주면서 얇은 시럽 커스터드가 형성될 때까지 기다린다. 입맛에 따라 소금을 더한다. 커스터트는 스푼에 아주 얇게 묻을 정도여야 하며, 손가락으로 핥으면 깨끗하게 묻혀 나와 스푼엔 깨끗한 손가락 자국만. (... 해석이 좀 그렇네요... ㅋㅋ) 커스터드가 너무 두꺼워질 때까지 익히지 않는다.

4. Pour through a fine mesh strainer and chill overnight before churning according to manufacturer's instructions. Chill ice cream in freezer for at least three hours before serving, with a drizzle of condensed milk on top. Ice cream is best eaten the day it is made.
(3) 을 체에 걸러 하루밤 식히고, 아이스크림 메이커 사용법에 따라 믹스처를 churn. [젓다, 휘젓다] 적어도 먹기 전 3시간 동안 냉동실에서 식혀, 먹을 땐 연유를 위에 뿌려 먹는다. 만든 당일 먹는 것이 가장 맛이 좋음.

(Source: seriouseats)

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